Igralne podloge za vašega otroka

Pri igri z vašim najmlajšim članom je pomembno, da otroka zaščitite pred hladnimi tlemi. Priporočeno je, da se otrok igra na otroški podlogi. Le-ta omogoča mehka podlogo za brezskrbno igranje. Kako izbrati primerno podlog?

Igralna podloga za malčke varuje otroka pred udarci ob trdo podlago in spodbuja razvoj motoričnih sposobnosti. Zelo pogost izdelek, ki ga srečate pod kategorijo ležalnih podlog, so gotovo mehke sestavljanke. Poleg varovalne funkcije, imajo tudi razvedrilno obliko. Otroško podlogo lahko sestavljajte po želji in s tem navdušujte otroka. Vzdrževanje in čiščenje je enostavno z mokro cunjo in neagresivnimi čistili. Pod otroške podloge tudi spadajo bombažne igralnice. Pogosto so manjših dimenzij in z dodatnimi loki za popestritev ter obešanje različnih igrač. Vzdrževanje je težje saj se bombaž obrabi in posledično strga. Slabost bombažnih igralnih podlog za otroke je, da se na njih hitreje nabira umazanija. V njih se lahko naberejo pršice, ki lahko povzročajo alergične reakcije. Prednost bombažnih podlog je, da jih lahko perete na višjih temperaturah.

Čiščenje teh podlog lahko opravimo v škafu ali preprosto vržemo v pralni stroj. Kot podlogo za igranje, se uporabljajo tudi podloge za jogo, vendar jo moramo redno čistiti. Saj se hitro navzame prahu in drugih nečistoč.

Cena za izdelke se razlikuje in je glavna pri določanju kakovosti. Cene se gibljejo med 30 in 100 evri. Cene se giblje glede na proizvajalce ter kakovost samih izdelkov. Na spletni strani Bolha lahko najdete veliko oglasov za otroške podloge in njihova cena ne presega 40 EUR. Če se odločimo za tak nakup moramo biti pozorni na čistočo. Pred uporabo je potrebno oprati. Ne pozabimo tudi na kakovost in ohranjenost izdelka. Izdelek je potrebno pred uporabo primerno očistiti ali razkužiti, da zmanjšamo zmožnost širjenje mikroorganizmov. Mikroorganizmi so glavni vzrok za širjenje okužb ter različnih obolenj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *