Industrijski agregati rešujejo zagate ob izpadu elektrike

Kako nujni so klasični ali industrijski agregati, smo spoznali ob hudem žledolomu na področju Postojne, ko je bilo veliko ljudi precej dolgo brez električne energije, saj je prišlo do uničenja daljnovodov. Seveda pri tem niso trpela zgolj gospodinjstva, temveč tudi gospodarstvo – veliko tovarn in podjetij je namreč popolnoma obstalo, kar je pomenilo veliko izgubo, ki je ni mogoče enostavno nadoknaditi.

Vsekakor pa industrijski agregati niso priročni zgolj takrat, kadar pride do daljšega izpada električne energije zaradi naravnih nesreč, temveč tudi ob napovedanih prekinitvah dobave električne energije zaradi različnih vzdrževalnih del. Pri teh se je včasih mogoče prilagoditi in delavce za dan ali dva poslati na kolektivni dopust oziroma dopoldanski delavnik zamenjati s popoldanskim, vedno pa to ni mogoče. In nenazadnje – zakaj bi bilo to potrebno, če pa lahko delo teče povsem normalno, če so v podjetju na voljo industrijski agregati?

Dejstvo je, da je za gospodarstvo uporaba agregatov nadvse priporočljiva, saj si lahko tako zagotovimo neprekinjeno delo oziroma vsaj delno omilimo izpad. Proizvodnja ali tudi opravljeno delo v storitvenih dejavnostih sta pogosto vezana na doseganje norm, in kadar opravilnost celotnega podjetja zaniha, lahko to hitro privede do resnih finančnih težav – marsikdo na izpad elektrike sploh ne računa, dokler ni prepozno in se zave, da ni storil prav ničesar, da bi podjetju v takšni situaciji omogočil normalno delovanje.

Če imamo možnost, da si kupimo lasten agregat s primerno zmogljivostjo, jo vsekakor velja izkoristiti, sicer pa se lahko industrijski agregati tudi najamejo, kar vam lahko prihrani stroške. Takšna rešitev je še posebej primerna ob napovedanih prekinitvah dobave, saj se lahko takrat vnaprej organiziramo. Še vedno pa je seveda za marsikatero podjetje, ki ne deluje na dve ali tri izmene, veliko ceneje, če se odloči za zamik delovnega časa, ali pa se ob manjšem stanju naročil odloči za kolektivni dopust. Saj veste, vedno je najbolje narediti takšno organizacijo, da prilagoditve stanejo čim manj oziroma ne prihaja do stroškov, ki jih nismo načrtovali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *