Kakavova masa

Učinki, ki jih ima kakavova masa, koristijo na razne načine.

Osnova iz katere je narejena kakavova masa so kakavna zrna. V proizvodnem procesu se kakavna zrna zdrobijo. V procesu drobljenja se topijo, kar v končni fazi pomeni, da se zrna spremenijo v kašo. Z drugo besedo jo imenujemo kakavova masa. Ljudem je bolj znana, kot osnova za pridobivanja čokolade, kakava v prahu, kakavovo maslo ter vsi razni drugi izdelki iz čokolade. Ker je čokolada pri nas prisotna od nekdaj poznamo njene učinkovine. Dobra lastnost vseh znanih učinkovin je, da imamo z njimi tako izkušnje, kot tudi moč pridobivanja kvalitetnih informacij. Vse, kar poizkusim in imamo posledično izkušnje, je najboljši vir informacij.

Sami najbolje vemo kaj nam koristi, kako na nas učinkuje, kaj morda ni dobra posledica uživanja. V primerjavi z drugimi informacijami, takšne kakovosti ni. Predvsem je vsak človek unikat. Če človeku neka učinkovina koristi, ni njuno, da bo ta ista učinkovina enako koristila drugemu človeku ali na splošno veliki množici ljudi. Zato se je najbolje prepričati o učinkovinah na podlagi lastnih izkušenj. Splošno znane informacije so dobre kot osnovno vodilo. Kar pomeni, da lahko spoznamo nekatere splošne lastnosti, katre se ne morejo spreminjati. Tako imajo določene učinkovine splošno znan okus ter številne druge lastnosti, ki se ne morejo spreminjati, pri drugem človeku, ki nima zdravstvenih težav. Previdnost velja posebno pri nekaterih stranskih učinkih, ki so dolgotrajno prisotni.

Dobrodošlo je, da se kakavova masa uživa, kot učinkovina za izboljšanje prebave, zniževanje ravni sladkorja v krvi, sproščanje mišic ter za številne druge koristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *