LED reflektor s senzorjem zaščiti vaš dom

Reflektorji z vgrajenim senzorjem zaščitijo vaš dom in okolico pred nepridipravi. Zaznajo namreč prisotnost gibajočega predmeta oziroma osebe. Čim zaznajo gibanje, sprožijo svetlobo, kar pomeni, da osvetlijo vse gibajoče elemente in osebe v okolici vašega doma. Ponoči se statistično gledano zgodi največ vlomov in kraj, saj stanovalci ne opazijo lopovov, dokler ni prepozno. V kolikor ukradejo samo kakšno malenkost v okolici, kot so vrtni palčki, ne potrebujete senzorja. V primeru, da imate v okolici ali v hiši vredne stvari, pa morate razmisliti o dodatni zaščiti.

Delovanje in uporaba

Občutek varnosti, ki ga prinaša LED reflektor s senzorjem gibanja, je neprecenljiv. Senzor zaznava infrardeče valove oziroma toplotne valove, ki jih oddajajo premikajoči se predmeti. Čim senzor gibanja zazna predmet, ki se premika znotraj njegovega vidnega polja, bo elektronsko sprožil in vključil luč. Slednja bo svetila med 1 do 20 minut, odvisno od vaših nastavitev. Po preteku tega časa, se luč izključi. Podnevi se zaradi dnevne svetlobe senzor ne sproži. Večini modelov lahko nastavite vidno polje okoli 240 stopinj ter doseg približno do 20 metrov.

Natančne nastavitve

Veliko posameznikov se boji namestiti LED reflektor s senzorjem gibanja, ker jih je strah, da bo že posamezno padajoče listje sprožilo senzor in vključilo luč. Skrb glede prepogostega vključevanja je povsem odveč. Sami lahko nastavite občutljivost, doseg in usmerjenost senzorja. Z zožanjem spektra omejite tudi sam doseg, kar pomeni, da bo reflektor osvetlil le tisti del okolice hiše, ki ga vi želite osvetliti. Nastavitve omogočajo tudi ročno vklapljanje in izklapljanje reflektorja, ko to sami želite.

Prava lokacija za namestitev

Najboljša lokacija za namestitev je okoli vrat, okno, dovoza ali zadnje strani hiše. Osvetlite točke, kjer je najlažji dostop do vaše nepremičnine. Veliko se jih odloči tudi za namestitev na verando, vrt, okolico bazenov in stopnišče. V kolikor želite dodobra zaščititi vaše domovanje, razporedite več svetil okoli dostopnih točk. Vključite tudi ograje, garažna vrata in druge temnejše dostopne točke. Pomembno je, da imate tudi ponoči pregled nad celotno okolico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *