Mize za stoječe delo za kakovostno držo

Ob besedi miza verjetno najprej pomislite na mize, ki jih imate nameščene v kuhinje ali jedilnice. Poleg takih miz obstajajo še številne druge mize, ki so lahko namenjene točno določeni dejavnosti. V zadnjem času se zelo govori o izjemno funkcionalnih in učinkovitih mizah za delo v stoje, ki so nadvse primerne tudi za pisarniško delo. To so mize za stoječe delo. Že na prvi pogled se razlikujejo od navadnih. Ko pa si boste podrobneje ogledali, kaj vse z njimi lahko počnete, vas bo vsekakor zamikalo, da jih tudi vi postavite v svoje pisarniške prostore.

Za menjavo položaja pri delu

Gotovo se boste strinjali s trditvijo, da smo ljudje ustvarjeni za gibanje in da zato posledično radi zelo pogosto menjamo položaje pri delu. Menjava položaja nam lahko izboljša krvni obtok in zmanjšuje tudi posledice obolenj. Še posebej je pomembno, da uporabljamo pravilni položaj za delovno mizo. Tako delo od nas zahteva dolgotrajno sedenje. Najboljša rešitev za to so dvižne mize, ki so posebej ergonomsko zasnovane.

V trendu so ergonomska delovna mesta

Delovno mesto, ki naj bi bilo označeno kot ergonomsko, v praksi pomeni, da je prostor, v katerem se opravlja neko delo, opremljen s pohištvom, ki je ergonomsko zasnovan. Dokazano je, da so ergonomska delovna mesta veliko bolj učinkovita. Poskrbijo namreč za povečano zbranost in produktivnost zaposlenih, zmanjšujejo stroške zaradi bolniških odsotnosti ter zelo izboljšajo kakovost dela.

Dodatna oprema za dvižne mize

Mize za stoječe delo so samo eden od najpomembnejših kosov pohištva, ki so nameščeni v t. i. ergonomske pisarne. Opremljene so tudi z dodatno opremo, med katero sodijo univerzalni nosilec za računalnik, predalnik ter vertikalna gibljiva cev za dovod kablov. Po želji si lahko brez težav omislimo še kak svoj dodaten del, ki ga naročimo pri proizvajalci miz, ki lahko posebej za nas naredi dvižno mizo.  Ideje dobimo lahko tudi s pomočjo spleta, kjer proizvajalci dvižne mize tudi podrobneje predstavljajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *