Nakup kovčka za motor

Ko se vozimo z motorjev, vedno žrtvujemo zmožnost nošenja prtljage. S sabo lahko vzamemo dokaj malo stvar, ki jih potrebujemo. Vendar rešitev obstaja, saj nam kovček za motor omogoči, da več prtljage s seboj nesemo kamorkoli na varen in učinkovit način. Na trgu seveda obstaja mnogo različnih vreč, kovčkov ter ostalih rešitev, ki povečajo našo kapaciteto prevažanja stvari, ko smo na cesti z motorjem. Poglejmo si nekaj teh rešitev in kako jih lahko uporabimo na praktičen način, ko smo na poti.

Različne vrste motorističnih kovčkov

Poznamo različne vrste vreč in kovčkov, ki jih lahko namestimo na skoraj vsak motor. Poglejmo si nekaj najbolj osnovnih in uporabljenih vrst nošenja prtljage:

Vreče za sedlo oziroma Saddle Bags

To je najbolj tradicionalna dodatna oprema za potovalne motorje. Veliko proizvajalcev že vključuje tako opremo v osnovno opremo svojih motorjev, saj je najbolj preprosta rešitev za večino voznikov. Zelo popularne so tudi zato, ker dajo unikaten videz vsakemu motorju.

Mehke vreče oziroma Soft Bags

Kovček za motor v obliki mehkih vreč so narejeni iz materialov, kot je usnje ali različni umetni materiali. Imajo veliko kapaciteto nošenja, vendar niso nepremočljive. Najbolje je, da zaščitimo notranjost z nepremočljivo oblogo, saj bomo tako preprečili, da bo voda prišla do naše prtljage.

Trdi kovčki

Trdi kovček za motor je morda najdražja investicija izmed prejšnjih možnosti, vendar je tudi najboljša rešitev. Namestitev take opreme zahteva malo strokovnega znanja, vendar imajo izboljšano zaščito pred krajo, so nepremočljivi ter nudijo zaščito za našo prtljago v primeru nezgode z motorjem. Slabost je pa ta, da zaradi svoje oblike in materialov iz katerih so narejeni, imajo omejeno kapaciteto.

Najbolj preprosta rešitev za prtljago na motorju

Kovček za motor, ki ga lahko namestimo na zadek motorja, je morda najboljša rešitev za večino voznikov. Imajo veliko prostornino kot tudi zaščito pred vremenom. Poleg tega pa so varni pred krajo, saj imajo ključavnico in so pritrjeni na samo ogrodje motorja z vijaki. Taki kovčki za motor so tudi cenovno ugodni ter jih lahko namestimo na večino motorjev.

Dosti proizvajalcev že vključuje tako opremo v med tovarniško, če ne, pa lahko v dosti primerih opazimo vsaj nosilce za namestitev. Najbolje jih je uporabljati med dolgimi vožnjami, saj nas ne motijo.

Druga hitra rešitev so pa nahrbtniki. Nahrbtniki so ena izmed najcenejše dodatne opreme, ki jo lahko kupimo za motor. Obenem pa imajo izredno velik pomen. V njih lahko pospravimo ključne stvari, ki jih potrebujemo za vožnjo. Tako lahko nosimo s seboj mobitel, pokrivalo za motor, svetilko in malico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *