Nakup laserskega tiskalnika

Ali potrebujete nov tiskalnik pa ne veste kaj izbrati. No ja izbirate lahko med brizgalnimi in pa laserskimi tiskalniki. Osebno vam priporočam nakup laserskega tiskalnika, saj ima pred brizgalnim ogromno prednosti. Sam nakup vas bo stal malenkost več, a toliko, da lahko rečemo, da je to povsem zanemarljivo.

Za delovanje laserskih tiskalnikov potrebujemo tonerje. Tonerji so kot nekakšne kasete v katerih je shranjeno črnilo. Črnilo je pri laserskih tiskalnikih v prahu, v brizgalnih pa v tekočini. Prednosti laserskih tiskalnikov je kar veliko in zato ne vidim razloga, zakaj jih nebi kupilo. Ko so se laserski tiskalniki prvič začeli pojavljati na trgu so bili precej dražji od brizgalnih, današnje cene pa se med seboj precej zanemarljivo razlikujejo.

Tonerji Samsung so moje orožje izbire, saj si lastim Samsungov tiskalnik. Najceneje sem jih do seda zasledil na spletu, zato jih kupujem tam. Nekaj časa sem jih kupoval v lokalni računalniški trgovini, vendar so tam precej dragi. Nakup prek spleta je tudi veliko bolj enostaven, saj se mi ni potrebno usesti v avto in odpeljati do trgovine, nakup lahko opravim kar prek kavča.

Pa še en majhen nasvet, saj se bližamo koncu članka. Preden boste tiskalnik kupili se vam splača preveriti samo ceno kartuš ali pa tonerjev. Dejstvo je, da je tekočina ali pa toner za tiskalnike lahko drag kot žafran, o tem pa se skoraj nobeden ne pozanima pred nakupom tiskalnika. Na trgu obstajajo tudi obnovljene in pa kompatibilne kartuše, te so lahko kar precej cenejše od originalnih. Originalne kartuše pridejo v poštev samo takrat, ko je vaš tiskalnik v garanciji, saj lahko v nasprotnem primeru le-ta ne velja.

Še en nasvet je ta, da kupujte priznane znamke tiskalnikov kot so Canon, Samsung, Lexmark in podobno, saj ste lahko sigurni, da boste tu dobili kvalitetne izdelke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *