Namesto »žičnega« nevidni zobni aparat

Stopite samozavestno med ljudi. Naj vam »klasični« zobni aparat ne povzroča preglavic pri uživanju vaših najljubših sladic in pregreh. Omislite si nevidni zobni aparat.

Ko se z nekom pogovarjamo, nehote stremimo v sogovornikove zobe. Opazujemo nasmeh, premikanje ustnic in navsezadnje tudi zobe. Če so ti lepi, ravni in sijoči, potem se s sogovornikom počutimo zelo dobro. Pogovor s takšno osebo je podzavestno zelo prijeten. V primeru manj kakovostnih zob oziroma zob, ki potrebujejo bolj pozorno nego, pa vsekakor občutek ni tako prijeten. Tako delujejo naši možgani. In s tem ni nič narobe. Ker pa ravni in poravnani zobje niso samoumevni, ima velika večina s tem določene težave. Ampak zahvaljujoč napredkom v zdravstvu in ortodontiji, imajo lahko vsi ravne in poravnane zobe.

Vse kar je potrebno je zobni aparat. Vendar se velikokrat ljudje obremenjujejo s tem, kako bodo nemoteno jedli, če imajo zobni aparat, predvsem pa jih moti kako bodo izgledali. Najbolj znani so tisti aparati, ki imajo obliko zvezdic in so med seboj povezani s pomočjo žičke. Na takšen način se zobje lepo ravnajo ali pa dela razmik med zobmi, kar je uporabno v primerih, ko zob nima dovolj prostora za izrast ali pa je potreben kakšen vsadek ipd.

No, ker je izgled zelo pomemben, so strokovnjaki razvili nevidni zobni aparat. Aparat, ki opravlja enako funkcijo kot žični, to je ravnanje zob. Prednost nevidnega zobnega aparata je predvsem v tem, da je prozoren, kar pomeni, da so naši zobje še vedno vidni. To pa je pomembno za tiste uporabnike, ki se obremenjujejo z izgledom žičnih aparatov. Ima pa nevidni zobni aparat še eno prednost. To je preprost način odstranitve. Pred hranjenjem si ga na enostaven način snamemo, kar ima ugodne posledice pri umivanju zob. Torej, enaka funkcija, le da je prozoren in lažje snemljiv. Skratka izgovorov ni več. Uredite si nasmeh kot si to zaslužite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *