Novodobni vratar, domofon

Kakšen domofon kupiti poglejte na vat-sp.si? To je odvisno od tega, za kaj točno ga potrebujete. Danes je ponudba različnih modelov zelo velika, na voljo pa so tudi številne dodatne funkcije. Domofon že dolgo ni več le naprava, s pomočjo katere lahko obiskovalce spustite v hišo ali blok le s preprostim pritiskom na gumb, ampak veliko več kot to. Sodobni domofoni omogočajo dvosmerno komunikacije, povezavo z vašim pametnim telefonom, snemanje, video pogovor, pregledovanje posnetkov za nazaj in še marsikaj drugega, kar vam lahko močno olajša življenje.

Nepogrešljiv v vsakem domu

Kakšen domofon kupiti? Na voljo so različni modeli, med katerimi so najbolj priljubljeni tisti, ki omogočajo tudi video komunikacijo. Takšen video domofon še posebej prav pride pri neželenih gostih, saj z njegovo pomočjo takoj vidite, kdo stoji pred vrati in ali ga boste sprejeli ali ne. Poleg tega pa so na voljo tudi modeli, ki jih lahko povežete s svojim pametnim telefonom. Stvar je preprosta – obiskovalec pred vrati pritisne na domofon, ta pa pokliče telefon oziroma se poveže z njim. Na pametnem telefonu lahko tako hkrati preverite, kdo stoji pred vrati, ga pozdravite in s pritiskom na tipko spustite v blok ali v hišo. Vse to, ne da bi se sploh sprehodil do vhodnih ali dvoriščnih vrat. Tudi v mrzlih zimskih dnevih takšen domofon pride še kako prav, saj lahko z obiskovalci komunicirate na daljavo. Tako lahko na eleganten način odslovite razne akviziterje in druge nezaželene goste.

Domofon kot varnostna kamera

Če želite, lahko domofon uporabljate kot varnostno oziroma nadzorno kamero. V ta namen izberite video domofon, ki omogoča, da lahko dogajanje pred vrati spremljate v živo ali si ogledate posnetke za nazaj. Posnetke si v živo ali za nazaj lahko ogledujete na enoti domofona ali na vašem pametnem telefonu, kar je sploh priročno takrat, ko ste v službi, na dopustu ali kje drugje. Tako boste vaš domofon lahko izkoristili tudi takrat, ko vas ne bo doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *