Odpeljite smuči s seboj na avtu

Smučanje je slovenski nacionalni šport. Slovenci smo znani po tem, da dajemo otroke že od malih nog na smučke in da ima že skoraj vsaka slovenska vas kakšno manjše smučišče za domačine. Smučarskih klubov je v Sloveniji ogromno. Naša večja smučišča se zaradi same lege in pomanjkanja pravih vrhov ter drugih naravnih danosti, ne morejo kosati z sosednjimi avstrijskimi in italijanskimi. A kljub temu je nekaj naših smučišč prav vrhunskih, če upoštevamo naravne danosti.

Zaradi vsega naštetega in dejstva, da imamo Slovenci smučanje radi, je torej oprema za smučanje na voljo v vsaki trgovini. Športne trgovine se pozimi kar borijo katera bo ponujala boljše in novejše modele smuči, smučarskih čevljev in druge opreme. A k smučarski opremi ne spadajo le športni pripomočki, temveč tudi pripomočki za avto. Ker imamo Slovenci tudi velike družine, ki rade smučajo, skoraj obvezni pripomočki tudi nosilci za smuči. Če smo čisto iskreni, si brez nosilcev za smuči, štiričlanska družina skoraj ne more predstavljati smučanja.

Skorajda obvezna oprema za smučarske družine

Nosilci za smuči so torej skoraj obvezna oprema vsake smučarske družine, ki se na smučanje odpravi tudi izven lastnega kraja. Cene nosilcev za smuči se gibajo okrog 100 evrov. Večinoma so narejeni za 4 pare smučk ali dve smučarski deski (board). Najbolje je, da se odločimo za aluminijaste nosilce za smuči, ki so lahki in jih brez težav namestimo. Dobro je, da imajo znotraj gumo, ki ne poškoduje površine smučk. Pomembna pa je tudi varnost, predvsem pred krajo, zato običajno nosilci za smuči omogočajo tudi zaklepanje na ključ.

Za zahtevnejše uporabnike

Za zahtevnejše uporabnike pa so na voljo tudi nosilci za smuči za 6 parov smučk oziroma 4 smučarskih desk. Ti nosilci za smuči so malenkost dražji, a imajo tudi posebni sistem za izvleko smučk oziroma smučarskih desk, tako da je za uporabnika nameščanje in odvzemanje smuči s strehe avtomobila zelo olajšano. Marsikatera družina si več ne predstavlja življenja in aktivnega športnega udejstvovanja v zimskih športih brez tako pomembnega pripomočka, kot so nosilci za smuči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *