Optimizacija spletnih strani je odvisna tudi od kvalitete spletnega gostovanja

Za vzpostavitev lastne spletne strani potrebujete izbrano domeno in spletno gostovanje. Spletno gostovanje omogoča, da je vaša spletna stran vidna in dostopna širši javnosti. Optimizacija spletne strani je tako tudi predmet spletnega gostovanja. Bolj odzivna in hitro delujoča stran višje rangira v Googlu. Vedeti morate, da večja, kot je količina besedila, slikovnega in video materiala, več prostora za gostovanje potrebujete.

Kako poteka gostovanje spletnih strani?

Gostovanje poteka na spletnem strežniku, kamor nalagate svoje vsebine, kot so slike, videoposnetki, besedilo in druge datoteke. Večja količina podatkov in materiala zahteva večji paket gostovanja in več prostora na strežniku. Dražji paket kot izberete, več ugodnosti boste uživali.

Dejavniki, ki vplivajo na izbiro paketa gostovanja

Priporočljivo je, da izberete domeno in vzpostavite spletno gostovanje pri istem ponudniku, saj vam bo to omogočilo lažji in hitrejši nadzor nad spletno stranjo. S ponudnikom se najprej dogovorite o paketu gostovanja. Paket najlažje izberete glede na vrsto in vsebino spletne strani, količino domen, predvideno količino prostora in dnevnega prometa, število e-poštnih predalov, število aplikacij, potrebo po SSL certifikatih in podobno.

Izbira zanesljivega ponudnika gostovanja

Pred izbiro paketa gostovanja bodite pozorni na kvaliteto in zanesljivost strežnika. Preučite tudi ali paket omogoča takojšnjo izdelavo varnostnih kopij. Slednje so nujne v primeru prenašanja vsebine na drug strežnik ali ponovne vzpostavitve spletne strani po vdoru tretjih oseb. Pomembno je, da ima ponudnik hitro odzivno ekipo za pomoč, ki vam bo v najkrajšem možnem času svetovala in pomagala pri odpravi vseh problemov, povezanih s spletnim gostovanjem.

Spletna optimizacija in gostovanje spletnih strani

Na prvi pogled ni videti povezave med optimizacijo spletnih strani in gostovanjem spletnih strani. Ob poglobitvi v korelacijo med obema pojmoma ugotovite, da strani, ki so bolj odzivne, se hitrejše odpirajo in imajo bolj odziven strežnik, uživajo višjo pozicijo v Googlu. Pomembno je, da izberete ponudnika, ki vam bo nudil ne samo tehnično pomoč, temveč vam bo zagotavljal hitro odziven spletni strežnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *