Smučarski servis za vas

Smučarski servis je pravi naslov, če potrebujete popravilo smuči ali druge smučarske opreme. Pokličite jih oziroma jih čim prej obiščite ter tako poskrbite, da boste pripravljeni na smuko.

Kaj vse vam nudijo na servisu?

– servis smučk in bordov za deskanje
– čiščenje smuči in odstranjevanje umazanije
– popravilo bordov in smuči
– brušenje smuči in bordov ter robov
– obdelava robnikov za boljše zavoje
– voskanje za impregnacijo in zaščito

Na koliko časa je treba narediti servis?

Večina smučarjev in deskarjev smuči na servis pelje enkrat letno po končani sezoni ali pred njo, nekateri pa celo še bolj poredko. V resnici pa velja, da je treba smuči in deske za bordanje servisirati redno, in sicer odvisno od tega, koliko smučate.

Načeloma velja priporočilo, da bi bilo treba smuči in borde servisirati pravzaprav vsakič, ko se vrnete iz enotedenskega smučanja oziroma bi bilo to najbolj idealno – če v celi sezoni smučate samo en teden oziroma 7 dni, ne glede na to, ali gre za zaporedne dneve ali ne, potem bo en servis na sezono dovolj, če pa smučate bolj pogosto, potem bo treba tudi servis opraviti večkrat.

Vsekakor pa velja, da je treba na servis takoj, ko smuči ne nudijo več takšne funkcionalnosti, kot jih od njih pričakujemo. Enako velja tudi za borde za deskanje na snegu. Pri tem, kdaj je treba opraviti servis, se je tako najbolje zanašati na lasten občutek med smučanjem oziroma deskanjem, vsekakor pa vsaj enkrat na sezono – oziroma dvakrat ali večkrat, če ste resnični ljubitelji smučanja in smučate več kot 14 dni na leto – odpraviti na servis.

Oziroma bomo zapisali takole: če bi kdo smuči prinesel smuči ali bord takrat, ko servisiranje še ne bi bilo potrebno, bi mu to na servisu tudi povedali, a to se ne zgodi pravzaprav nikoli. Zato je morda pravi čas za servis ravno sedaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *